guangdong yongheng wrought iron engineering co., ltd

Jernkunstens historie

Slip tid: 2024-09-19 09:46:52   Hits: 0

Jernkunstens historie kan spores tilbage til de tidlige dage af menneskelig brug af metaller.    Som en del af håndværket blev jernkunst oprindeligt forbundet med militære og praktiske behov, men med teknologiens fremskridt udviklede jernkunst sig gradvist til en vigtig kunstform.


1.    Oprindelsen af ​​gammel jernkunst


Jernkunstens historiske udgangspunkt forbindesnormalt med jernalderens begyndelse.    Omkring 2000 f.Kr. menes hetitterne i Vestasien at have været en af ​​de første civilisationer, der mestrede jernsmelteteknologi.    Efterhånden som denne teknologi spredte sig, udskiftes jern gradvisted bronze som hovedmateriale til fremstilling af værktøj, våben og andre hverdagsgenstande.    Jern's robusthed og lette forarbejdning gjorde det hurtigt til et vigtigt materiale til konstruktion, våbenfremstilling og levende redskaber.


2.    Udviklingen af ​​kinesisk jernkunst


I Kina begyndte brugen af ​​jern i forårs- og efterårsperioden (8. århundrede f.Kr. til 5. århundrede f.Kr).    Af Han-dynastiet, Kina's jernteknologi blev videreudviklet, især inden for fremstilling af våben.    Efter indtræden i Song-dynastiet blev jern efterhånden meget brugt i statuer og tempeldekorationer, såsom jernstupa blev et symbol på smedefærdigheder.    I Ming- og Qing-dynastierne var jernkunst ikke længere begrænset til praktiske redskaber, men også brugt som et medie for kunstnerisk skabelse, og jernmaleri var repræsentanten for denne periode.    Dette håndværk er særligt populært i Anhui, hvore jern maleri håndværkere viser blæk effekt af berømte kunstnere gennem jern kunst.Thepaper.cn.


3.    Udvikling af japansk jernkunst


I Japan er jernkunst tæt forbundet med samuraikulturen.    Med fremkomsten af ​​den feudale krigerklasse i det 12. århundrede e.Kr. spillede jernkunst ennøglerolle i fremstilling af sværd.    Efter det 15. århundrede begyndte jernhåndværkere at fokusere på sværdgreb, håndbeskyttere og andre dekorationer, der viste en høj grad af kunstnerisk skønhed.    Japansk jernkunst afspejles ikke kun i sværdet, men påvirkede også designet af japansk rustning, værktøj og hverdagsgenstande.    Selvom denne form for jernkunst gradvist aftog, efter at Japan forbød sværdet i 1876, er det stadig bevaret inden for små ornamenter.


4.    europæisk jernkunst


I Europa har jern en lang historie, især i middelalderkirker, slotte og andre bygninger, hvore jern blev brugt i stort antal til konstruktioner som porte, vinduesrammer og rækværk.    Under renæssancen indarbejdede jernarbejdet gradvist mere dekorative elementer, såsom indviklede mønstre og udskæringer, hvilket gjorde det til en vigtig del af arkitektur og boligindretning.    I barokken blev jernarbejde yderligere et centralt element i udsmykningen af ​​palæer og haver.


5.    Moderne jernværk


Efter at være trådt ind i den industrielle tidsalder, muliggjorde forbedringer i stålproduktionsprocesser masseproduktion af jernkunst, især i det 19. og 20. århundrede, hvor jern blev meget brugt i konstruktionen af ​​broer, jernbanestationer og skyskrabere.    Moderne jernarbejde er blevet mere en dekorativ kunst, der optræder i autoværnet af bygninger, døre og vinduer og skulpturer.


Generelt udviklede jernkunst sig fra et praktisk håndværk til et vigtigt medie for kunstnerisk udtryk, med anvendelser, der spænder over militær, religiøs, arkitektonisk og hverdagsliv.


Tidligere: Ti fordele ved jernkunst

Næste: No